همزمان با دومین روز نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان ؛
نرم افزار پیش بینی، تشخیص و کنترل فوران چاه های نفت و گاز رونمایی شد
همزمان با دومین روز کاری یازدهمین و هفدهمین نمایشگاه مشترک ساخت تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان نرم افزار پیش بینی، تشخیص و کنترل فوران چاه های نفت و گاز (WELL CONTROL SOFTWARE) با حضور مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران در آیین رونمایی از این نرم افزار که شماری از مدیران ارشد شرکت و اساتید و دانشجویان دانشکده نفت اهواز حضور داشتند، مهندس سید عبداله موسوی گفت: هم افزایی و همکاری میان این مجموعه با مراکز علمی و پژوهشی کشور دستاوردهای ارزشمندی برای صنعت حفاری داشته است.
سرپرست پژوهش و توسعه مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت که در تهیه این نرم افزار همکاری داشته است، هنگام رونمایی از این نرم افزار گفت: این فناوری توسط جمعی از متخصصان دانشگاه صنعت نفت طراحی و اجرا گردیده است.
دکتر مصطفی صداقت زاده افزود: این پروژه پژوهشی در قالب طرح های نوآورانه زیر نظر مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران به منظور پیش بینی، تشخیص و پیشگیری از فوران حین عملیات حفاری، لوله بالا و لوله پایین، تعمیر و تکمیل چاه مبتنی بر الگوریتم های هوشمند تهیه شده است.
وی درباره خدمات تخصصی این نرم افزار توضیح داد: پیش بینی و تشخیص آنی و اطلاع رسانی به کاربر و بررسی نشانه های ورود سیال سازندی به چاه از خدمات این فناوری است.
صداقت زاده اظهار کرد: همچنین هوش مصنوعی در پیشنهاد بهترین روش هدایت سیال به سطح زمین از طریق روش های نوین صنعت حفاری و ثبت تاریخچه عملیات حفاری چاه و چاه های مجاور و بهینه سازی محاسبات از دیگر مزیت های نرم افزار به شمار می آید.
سرپرست پژوهش و توسعه مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت گفت: از جمله وجه تمایز این نرم افزار بومی شده نسبت به مشابه خارجی محاسبات مهندسی مبتنی بر محدوده رفتاری پارامترهای ساختاری زمین شناسی مخازن هیدروکربوری ایران می باشد.
وی افزود: نرم افزار پیش گفته با در نظر گرفتن نوع، سطح امکانات و تجهیزات موجود در صنعت حفاری کشور در تشخیص و پیشنهاد روش های مقابله با فوران ها طراحی شده است.
صداقت زاده اظهار کرد: این نرم افزار جهت بهینه سازی و آزمایش های میدانی بر روی یک حلقه چاه در میدان نفتی بی بی حکیمه مورد پایش و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
دیدگاه بگذارید