یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ Sunday 24 November 2024

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان بیان کرد؛

۶۰ درصد واحدهای صنعتی در خوزستان با رکود روبه رو هستند

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۶۰ درصد واحدهای صنعتی در خوزستان با رکود روبه رو هستند.

به گزارش ایرنا مهرداد نیکو روز چهارشنبه در نهمین نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان با بیان اینکه در صورت گشایش در سیاست‌های خارجی امکان توسعه بازارهای صادراتی فراهم می‌شود افزود: این شرایط باعث احیای ظرفیت تولید صنایع راکد در خوزستان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از صنایع فعال خوزستان زیر ظرفیت اسمی خطوط تولید در حال کار هستند گفت: این شرایط دلایل متعددی دارد که بخشی از آن به تقاضای محصولات تولیدی برمی‌گردد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان افزود:یکی از راهکارهای عرضه این محصولات، تولید کالاهای صادراتی به بازارهای دارای تقاضا است.

نیکو، با بیان اینکه خوشبختانه سیاست خارجی در آستانه گشایش مطلوبی است گفت: این امر می تواند باعث توسعه بازارهای صادراتی و تسهیل در امر تولید صنایع خواهد شد.

وی بخش دیگری از رکود موجود در صنایع خوزستان را ناشی از کمبود سرمایه در گردش بیان کرد و افزود:تامین منابع مالی مورد نیاز برای تهیه مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای عاملی برای احیای ظرفیت‌های تولید است.

وی ادامه داد: در نشست قبلی شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان مبلغ هفت هزار میلیارد ریال از محل تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به صنایع راکد خوزستان اختصاص یافت.

نیکو افزود: علاوه بر این بر اساس مصوبه نهمین نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان مبلغ ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دیگر برای تامین سرمایه درگردش اختصاص می‌یابد.

وی بیان کرد: با اختصاص این بخش از تسهیلات، پیش‌بینی می‌شود که بخشی از ظرفیت صنایع راکد استان احیا شود تا با افزایش تولید محصول، کالاهای بیشتری از استان به بازارهای هدف صادر شود.

منابع مالی صنایع خوزستان در قالب مسوولیت‌های اجتماعی متمرکز می‌شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به تدوین و تصویب شیوه‌نامه مسوولیت های اجتماعی صنایع در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گفت: خوزستان سومین استان صنعتی کشور است که به‌ لحاظ استقرار صنایع بزرگ از جایگاه اول کشور برخوردار است.

نیکو با بیان اینکه ۲۰ درصد صنایع کشور در ردیف صنایع بزرگ هستند افزود: ۳۰ درصد صنایع خوزستان را صنایع بزرگ تشکیل می‌دهند لذا می‌توان این استان محل تمرکز صنایع بزرگ است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان ادامه داد: حدود ۹۶ درصد ارزش افزوده صنایع توسط صنایع بزرگ مستقر در خوزستان انجام می‌شود درصورتی که این نسبت در کل کشور ۷۳ درصد محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: این شرایط نشان دهنده استفاده صنایع بزرگ از منابع، نیروی انسانی و زیرساخت‌های ایجاد شده در خوزستان است بنابراین صنایع بزرگ باید بیش از پیش به انجام مسوولیت‌های اجتماعی خود در خوزستان توجه داشته باشند.

نیکو، با بیان اینکه در گذشته انجام مسوولیت‌های اجتماعی صنایع فاقد نظارت‌ لازم و برنامه‌های کاربردی بود کفت: برای اینکه هزینه منابع صنایع در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی به صورت شفاف و با برنامه‌ریزی انجام شود، شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، شیوه‌نامه انجام این مسوولیت‌ها با اولویت جوامع پیرامون صنایع و در نهایت توسعه یکپارچه استان را به تصویب رسانده است.

بر اساس این گزارش از این پس، منابع مربوط به مسوولیت‌های اجتماعی صنایع بزرگ در استان با تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هزینه می‌شود.

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of