یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ Sunday 24 November 2024

سدهای خوزستان سیلاب‌های ورودی را مهار کردند

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان گفت: سدهای استان سیلاب‌های ورودی طی ۲۴ ساعت گذشته را مهار کردند.

داریوش بهارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی بارش‌هایی که از ۹ فروردین در حوضه‌های آبریز استان خوزستان آغاز شد میزان ورودی آب در حوضه‌های کارون، دز و کرخه سیلابی و بیش از تاب‌آوری رودخانه‌ها در پایین‌دست شد که همه این جریانات سیلابی در سدها تسکین و تعدیل یافت.

وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته در اثر بارش‌ها میزان ورودی به سدهای استان شدت گرفته است و در شبانه‌روز گذشته ۳۳۰ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدها شد و در همین مدت میزان ورودی در کرخه هزار و ۶۴۳ مترمکعب بر ثانیه و سد دز هزار و ۱۵۵ مترمکعب بر ثانیه بوده است که توسط سدها مهار شد.

بهارلویی توضیح داد: بیشترین میزان سیل در حوضه کارون به وقوع پیوست که متوسط ورودی روزانه این حوضه به هزار و ۸۰۵ مترمکعب بر ثانیه رسید و این رقم بیانگر سیلاب بزرگی است که در حوضه کارون رخ داده است.

وی یادآور شد: همان‌گونه که قبلاً توسط سازمان آب و برق خوزستان بیان و به مردم استان اطمینان خاطر داده شده است؛ تمامی سیلابی‌ها و جریانات ورودی که از ۲۵ اسفندماه پارسال طی ورود متوالی سامانه‌های بارشی شکل گرفته است به طور کامل در سدها مهار و خروجی‌های آب هیچ‌گاه از تاب آوردی رودخانه‌ها فزونی نگرفت و در همین حال در برخی حوضه‌ها نظیر کرخه از میزان خروجی‌ها حتی کاسته شد.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون سیلاب‌های متعددی توسط سدهای استان مهار شده که اجازه داده نشده اثرات آن در پایین‌دست محسوس باشد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر حجم خالی سدهای استان خوزستان ۵ میلیون و ۵۱۵ هزار مترمکعب است و از ابتدای سال آبی مجموع ورودی به سدهای استان به ۱۴ میلیون و ۱۰۱ هزار مترمکعب رسیده است که سهم ۱۰ روز گذشته فروردین امسال از این میزان ورودی یک میلیون و ۸۳۰ هزار ۱۸۳۰ مترمکعب یا ۱۳ درصد از کل جریان ورودی است.

بهارلویی متذکر شد: متوسط ورودی بلندمدت به سدها استان خوزستان در ماه فروردین حدود پنج هزار میلیون مترمکعب است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان ادامه داد: در نتیجه تاکنون ۳۷ درصد این میزان محقق شده و انتظار می‌رود تا انتهای فروردین امسال بین ۹۰ تا ۹۵ درصد میزان مذکور محقق شود اگر چه توزیع آن در همه حوضه‌های آبریز و سدها یکسان نخواهد بود.

بهارلویی تأکید کرد: به رغم همه نگرانی‌ها و محدودیت‌های موجود در زمینه بیماری فراگیر، پرسنل سازمان آب و برق خوزستان و تمامی امور آب‌های مناطق، سدها و شرکت‌های تابعه در حالی که مصون از پیامدهای بیماری مذکور نیستند اما با جدیت تمام به فعالیت خود ادامه می‌دهند و اجازه نخواهند داد از حیث سیل نگرانی برای مردم استان به وجود آید.

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of