رئیس سازمان هواشناسی:
کشور تا سال ۲۰۶۰ در حالت خشکسالی خواهد بود
رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: در حال حاضر مسئله مهم در حوزه هواشناسی کشور، موضوع تحریمها است که گریبان ما را هم گرفته است. تلاش میکنیم با استفاده از دانش فنی داخلی با رعایت استانداردهای بینالمللی نیازهای موجود را پاسخ دهیم.
به گزارش ایسنا، سحر تاجبخش در نشست خبری چهارمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته که امروز در مصلای تهران برگزار شد، با بیان اینکه آخرین گزارش تغییر اقلیم در سال ۲۰۱۶ به وزارت راه و شهرسازی ارسال شد، گفت: تغییر اقلیم به سناریوهای متفاوتی بستگی دارد که این سناریوها بر اساس تولید گاز دیاکسید کربن است. در حالت خوشبینانه اگر کشورها بر اساس توافقنامه پاریس میزان تولید گاز دیاکسید کربن خود را کاهش دهند منطقه ما تا سال ۲۰۶۰ در حالت خشکسالی باقی میماند و در غیر این صورت چنانچه میزان تولید دیاکسید کربن افزایش پیدا کند قطعا شدت خشکسالی در کشور بیشتر خواهد شد.
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه دانش هواشناسی یک دانش میان حوزهای و فرابخشی است، اظهار کرد: اولین حوزهای که سازمان هواشناسی در سال ۱۳۳۷ شروع به ارائه خدمات در آن کرد، «هوانوردی» بود. امروزه این سازمان در تمام حوزههای دریایی، ریلی و جادهای به تمام بخشها سرویسهایی را ارائه میکند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون مدیریت بحران سازمان هواشناسی سه وظیفه اصلی برعهده دارد، تصریح کرد: بر اساس این قانون تنها سازمانی که میتواند اقدام به پیشبینی رسمی هواشناسی کند، سازمان هواشناسی کشور است. اگر دستگاههای دولتی یا غیر دولتی این اقدام را انجام میدهد دو دلیل میتواند داشته باشد؛ اول اینکه سرویسهایی که ما ارائه میدهیم به دردشان نمیخورد و دو اینکه مسئولیتی برای پاسخگویی در این زمینه به عهده ندارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی کشور در سه حوزه اصلی حمل و نقل، آب و کشاورزی سرویسهای تخصصی ارائه میدهد، گفت: پیشبینیهای هواشناسی حل عددی معادلات دیفرانسیل جوی است و اساسا این موضوع اصل عدم قطعیت دارد. ما نمیتوانیم منابع آب کشور را به دادههای هواشناسی وصل کنیم.
رییس سازمان هواشناسی با بیان اینکه پیشبینیهای بلندمدت هواشناسی در بهترین کشورهای دنیا ۷۵ درصد قطعیت دارند، اظهار کرد: برای مثال در رخدادی مانند سیلاب دادههای هواشناسی بهتنهایی کافی نیست و باید به دادههای وزارت نیرو نیز دسترسی داشته باشیم.
وی افزود: پیشبینی مخاطرات و تولید اطلاعیههای هواشناسی بر اساس استانداردهای بینالمللی انجام میشود. تلاش میکنیم سرویسهای بهتری ارائه دهیم ولی اصل عدم قطعیت را هم باید در نظر داشته باشیم.
تاجبخش با اشاره به اینکه بر اساس گفته سازمان مدیریت بحران اگر پیشبینیهای هواشناسی در سیلهای امسال نبود در لرستان بیش از ۱۰۰۰ کشته داشتیم، گفت: در حال حاضر در کارون سامانه هشدار سیل نسل ۴ و سامانه هشدار سیلاب شهری نیز در قمرود و گرگان رود نصب شده است.
به گفته وی منابع سازمان هواشناسی برای کل کشور جوابگو نیست.
آلودگی هوا ربطی به تغییر اقلیم ندارد
تاج بخش در ادامه تصریح کرد: اگر یک یا دو سال در کشور با افرایش بارشها مواجه باشیم نمیتوانیم ادعا کنیم که وارد ترسالی شدهایم چرا که ما ۱۱ سال متوالی در کشور خشکسالی داشتیم و هنوز منابع آب زیرزمینی ما ۱۰ سال از بارشها عقب است.
رییس سازمان هواشناسی در ادامه درباره آلودگی هوا در کشور گفت: آلودگی هوا ربطی به تغییر اقلیم ندارد و منوط به تولید گازهایی است که در اتمسفر تولید شود و شرایط هواشناسی این آلودگی را میتواند تثبیت، تقویت و یا تضعیف کند.
به گفته تاجبخش مهمترین عاملی که میتواند آلودگی را از بین ببرد، وزش باد است.
آمادگی هواشناسی برای کمک به منشایابی بوی نامطبوع هوای تهران
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا سازمان هواشناسی اقدامی برای رسیدن به منبع بوی نامطبوع تهران انجام داده است یا خیر، توضیح داد: ما به استانداری پیشنهاد دادهایم که در زمینه رسیدن به منشا این بو به آنها کمک کنیم چرا که با بررسی جهت وزش باد میتوان دقیقتر روی منشایابی کار کرد.
رییس سازمان هواشناسی درباره عملکرد این سازمان برای پیشبینی سیلهای فروردین ماه گفت: سیلهای فروردین ماه کشور جزو پدیدهای حدی بود. در تمام دنیا پدیدههای حدی از ۱۵ روز قبل قابل پیشبینی هستند.
به گفته وی اطلاعیهها و اخطاریههای سازمان هواشناسی عموما سه تا پنج روز پیش از این پدیدههای حدی منتشر میشود چراکه مدلها در زمان قابل تغییر است.
تاجبخش در پایان گفت: اخطاریههای سازمان هواشناسی ۷۲ ساعت قبل از وقوع سیل در کشور منتشر شده و در سطح استانی و ستادی اعلام شده بود.
دیدگاه بگذارید