آخرین وضعیت منابع آبی و سیلاب در خوزستان؛
تمامی جریانات ورودی تا ۲۰ فروردین قابل کنترل است
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر تمامی جریانات ورودی تا ۲۰ فروردین قابل کنترل بوده و به لطف خداوند خطر سیل مناطق پایین دست را تهدید نمیکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، داریوش بهارلویی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس آخرین پیشبینیهای بارش تاریخ ۵ فروردین و شبیهسازی شرایط در حال حاضر تمامی جریانات ورودی تا ۲۰ فروردین قابل کنترل بوده و به لطف خداوند خطر سیل مناطق پایین دست را تهدید نمیکند.
وی افزود: حجم خالی سدهای استان با احتساب سد سیمره ۶۳۳۲ میلیون مترمکعب است که در این بین ۵۹۷۳ میلیون مترمکعب آن مرتبط با سدهای استان خوزستان است. حجم خالی سد کرخه ۱۱۹۲ میلیون مترمکعب , سد دز ۸۰۰ میلیون مترمکعب و حجم خالی سدهای زنجیره کارون ۳۰۶۷ میلیون مترمکعب است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان ورودی ۱۶ روزه سدهای کرخه و دز هر کدام کمی بیش از ۹۰۰ میلیون مترمکعب , حوضه کارون ۱۱۰۰ میلیون مترمکعب و میزان ورودی سد مارون ۱۴۶ میلیون مترمکعب تخمین زده میشود که همگی قابل کنترل خواهند بود .
بهارلویی ادامه داد: سیستمهای بارشی که از ۲۵ اسفند وارد حوضه های آبریز استان شدهاند مجموعا تا کنون بیش از ۱۳۵۰ میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدها نموده اند.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان: طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع ورودی آبهای سطحی به مخازن سدهای استان نسبت به روز قبل حدود ۲۲۰ مترمکعب بر ثانیه کاهش داشته اما همچنان موازنه روزانه ورودی و خروجی مثبت است و به ازای ۲۰۸۶ مترمکعب برثانیه ورودی , خروجی مجموعا ۱۲۹۳ مترمکعب بر ثانیه بوده است.
بهارلویی خاطرنشان کرد: بدیهی است از میزان حجم خالی خواهد کاست. همچنان براساس تحلیلهای انجام شده بسیار خوشبین و امیدواریم که جریانات ورودی سیلابی در مخازن سدها کنترل شده و میزان رهاسازی آب در حد تابآوری رودخانه خواهد بود .
وی تصریح کرد: بر اساس آخرین گزارشات دریافتی از همکاران در بخش مهندسی رودخانه ، مشکلات بوجود آمده در پایین دست سد کرخه مرتفع گشته و یک نقطه در حالت ترمیم و رفع مشکل است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان: برآوردها نشان میدهد در حوضه دز و کرخه میزان ورودی ماه فروردین بیش از متوسط بلند مدت آنها خواهد بود و انتظار می رود در حوضه دز تا ۲۰ درصد و در حوضه کرخه تا ۴۵ درصد افزایش ورودی نسبت به مقادیر متوسط ورودی ماه فروردین اتفاق افتد که با در نظر داشتن خروجی ها جان نگرانی نخواهد داشت.
بهارلویی افزود: در حوضههای کارون و مارون تخمین زده میشود در بهترین حالت میزان ورودی متناسب با میانگینهای بلند مدت ماه فروردین این حوضهها باشد . این مهم بیانگر کسری منابع در این دو حوضه است . بر این اساس سعی شده خروجی سدها به کمترین مقدار ممکن جهت حفظ منابع و ذخیره سازی تقلیل یابد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر خروجی سد کرخه حدود ۴۲۰ تا ۴۴۰ مترمکب بر ثانیه ، حوضه دز ۶۰۰ تا ۶۵۰ مترمکعب بر ثانیه ، حوضه مارون ۷ مترمکعب بر ثانیه و حوضه کارون ۲۰۰ مترمکعب بر ثانیه تنظیم شده است که در مناطق پایین دست مشکلی ایجاد نخواهند نمود . اگر چه به صورت روزانه مقادیر پیش بینی های بارش دارای تغییرات است اما تکرار سیگنال ها از ورودی سامانه های بارشی خبر میدهند.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: از این رو همکاران در دفتر برنامه ریزی منابع آب با مساعدت و همکاری سایر دفاتر فنی درگیر بصورت روزانه تمامی شرایط را رصد نموده و متناسب با آن به گونهای که سیلابی مناطق مختلف استان را تهدید ننماید، تصمیم گیری ، برنامه ریزی و به فعالیت خود با حداکثر توان ادامه میدهند.
بهارلویی گفت: ضمن آرزوی سلامت و لحظات خوش برای شما همه عزیزان امیدواریم با کنترل جریانات سیلابی ،اجازه ندهیم مشکل و دغدغهای دیگر به استان عزیزمان اضافه شود و همگی در کنار رعایت تمامی نکات بهداشتی و عدم تردد غیرضرور ، با پیوستن به جهاد بهداشتی به یاری کادر درمانی کشور رفته و با ادای وظبفه اجتماعی ، سلامت خود ، خانواده و جامعه را تضمین نماییم.
دیدگاه بگذارید