رئیس سازمان مدیریت بحران کشور :
بسیاری از مسؤولان هنوز به وجود بحران در کشور باور ندارند
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: یکی از معضلات در کشور ما این است که هنوز بسیاری از مسؤولان به وجود بحران باور ندارند برای همین ریسکمحور نیستند بلکه پاسخ محورند.
اسماعیل نجار روز یکشنبه در آیین بهرهبرداری از مرکز سیار مدیریت بحران خوزستان و تحویل ۱۸دستگاه خودروی شستشوی معابر در اداره کل مدیریت بحران این استان اظهار داشت: اگر در سیل فروردین ماه سال جاری مبلغ ناچیزی برای پیشگیری در دایکها و سیلبندها هزینه میشد این میزان سنگین خسارت را در کشور متحمل نمیشدیم.
وی با بیان این که مدیریت بحران در استان خوزستان پیشتاز در کل کشور است، توضیح داد: امکانات خوبی در این استان فراهم شده و همچنان به این امکانات افزوده میشود، امروز نیز مرکز فرماندهی سیار مدیریت بحران به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تحویل خودروهای مقرهشو به شهرداریهای استان خوزستان بیان کرد: ۲سال پیش با وقوع گردوغبار، غبار بر روی مقرهها نشست که موجب بروز بحران در این استان و امکانات همه کشور برای حل آن بسیج شد اکنون امیدواریم با وجود این امکانات پیشگیری و مدیریت اصولی در استان صورت گیرد.
وی با اشاره به تشکیل قانون جدید مدیریت بحران در کشور و جامع بودن این قانون گفت: این قانون با کش و قوسهای فراوان و کار کارشناسی سنگین در دولت و مرکز پژوهشها انجام شد و شهریورماه سال جاری این قانون توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد.
نجار با بیان این که طبق ماده ۲ قانون مشمولیت ، اساس کار در قانون مدیریت بحران کشور پیشگیری است بیان کرد: برای پیشگیری باید تمامی تجهیزات و امکانات کشور مورد استفاده قرار گیرد و براساس این قانون اگر یک مسؤول در بخش دولتی یا بخش خصوصی در مدیریت بحران استنکاف کند که موجب خدشهدار شدن مدیریت بحران جاری شود مقصر است و باید برای مشخص شدن میزان جرم و خسارت به دستگاه قضایی معرفی شود.
وی با بیان این که در سیل اخیر ۲۲ استان با سیل رو به رو بودند توضیح داد: چهار استان از جمله خوزستان با سیل بسیار سنگین مواجه شدند با توجه به اینکه این سیلابها مخرب بودند ممکن بود که سه تا چهار هزار نفر کشته شوند اما به رغم وجود ضعفها با مدیریت صحیح در کل کشور تنها ۷۶ نفر جان باختند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: البته بیشتر این ۷۶ نفر نیز به طور مستقیم به سیل مربوط نبودند و بخشی از این تلفات به دلایل مختلفی چون صاعقه و کمدقتیهای خودشان مانند ریزش ساختمانها یا ریزش کوه بود و تنها در شیراز ۲۱ نفر و ۲ دیگر در یک استان دیگر به خاطر سیل فوت کردند.
وی بیان کرد: در پلدختر راههای ارتباطی قطع بود اما عوامل منطقه، مساله را مدیریت کردند و جانباخته نداشتیم، امیدواریم در کشور حادثهای رخ ندهد و از ظرفیتهای منطقهای استفاده کنیم و بدانیم چه امکاناتی وجود دارد و هر دستگاه میتواند در زمان حادثه چه کاری کند و با شناخت مخاطرات و پیامدها ، مردم را درگیر کار کنند چراکه اساس کار مردم هستند.
به گزارش ایرنا اسماعیل نجار، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور شامگاه شنبه به منظور بررسی روند بازسازی مناطق سیل زده، وضعیت احداث سیل بندها و همچنین تحویل ۱۸خودروی شستشوی معابر و بهره برداری از مرکز سیار فرماندهی مدیریت بحران خوزستان به خوزستان سفر کرد.
سیل بهار امسال در حوضههای کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان را دچار آبگرفتگی کرد که دراثر این سیلاب ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.
دیدگاه بگذارید