تصفیه ۲۸۰هزار تُن شکر خام وارداتی در خوزستان آغاز شد
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان گفت: برنامه این شرکت تصفیه ۲۸۰هزار تُن شکر خام وارداتی در سال جاری برای تامین نیازهای داخلی است.
عبدعلی ناصری روز یکشنبه در گفتوگوی با ایرنا افزود: بر اساس تعهد شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ، تولید و تصفیه ۷۰۰هزار تن شکر برای تامین نیازهای داخلی است که این میزان ۴۴۰هزار تُن شکر از تولیدات واحدهای هشت گانه این شرکت و تصفیه ۲۸۰هزار تُن شکر خام (قرمز) وارداتی خواهد بود.
وی گفت: بخش مهمی از شکر خام توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران وارد و برای تصفیه تحویل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در ادامه افزود: عملیات تصفیه شکر خام وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تا پایان مرداد سال جاری ادامه خواهد داشت و پس از آن آماده شروع عملیات برداشت نیشکر در واحدهای هشتگانه نیشکری خواهیم شد.
ناصری افزود: شکر تولیدی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و شکر تصفیه شده وارداتی بر اساس نیاز ، وارد بازار میشود ولی این شرکت در فرایند قیمتگذاری شکر نقشی ندارد.
در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱با برداشت ۳.۸میلیون تُن نیشکر در واحدهای هشتگانه شرکت توسعه نیشکر ، ۳۸۰هزار تُن شکر تولید شده و پیش بینی میشود تا اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ تولید شکر در واحدهای هشتگانه این شرکت به ۴۲۰هزار تُن برسد.
تاکنون برداشت از واحدهای نیشکری جنوب اهواز شامل حکیمفارابی، دعبلخزاعی، میرزاکوچکخان، سلمانفارسی، امیرکبیر به پایان رسیده و تنها بخشی از محصول نیشکر در واحدهای دهخدا ، هفتتپه و امامخمینی(ره) باقیمانده است.
تولید شکر در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در زمان شروع برداشت نیشکر در مهرماه پارسال ۵۰۰ هزار تُن پیشبینی شده بود.
شرایط سخت خشکسالی و نرسیدن آب به واحد نیشکری دهخدا دلیل اصلی تحقق نیافتن پیشبینی تولید شکر بود.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در مجموع حدود ۴۰درصد نیاز کشور به شکر را تامین میکند.
شرکتهای کشت و صنعت نیشکر کارون و میانآب در شمال خوزستان ۲ واحد دیگر مستقل تولید محصول نیشکر در خوزستان هستند.
طبق برنامه اعلام شده از سوی سازمان جهادکشاورزی خوزستان، این استان تا سال ۱۴۱۰ نیاز ۷۰درصدی کشور به شکر را از تولید نیشکر و چغندرقند تامین خواهد کرد.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دامی، عسل، شیلات و آبزی پروری با سهم ۱۴درصدی از مجموع تولیدات بخش کشاورزی کشور ، در جایگاه نخست قرار دارد.
خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار زمینهای زیر کشت دارد که در صورت تامین و تخصیص پایدار آب ، ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی ، امکان افزایش زمینهای زیر کشت تا ۲.۲ میلیون هکتار را دارد.
دیدگاه بگذارید