جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ Friday 22 November 2024

استاندار خوزستان:

دستگاه‌های اجرایی گزارش‌ کلیشه‌ای ارایه ندهند

استاندار خوزستان با بیان اینکه کشور در آستانه تدوین برنامه توسعه هفتم و ورود به بودجه سال ۱۴۰۱ است گفت: مسوولان دستگاه‌های اجرایی باید وضعیت استان در خصوص سیاست‌های ارتقای بهره‌وری حوزه مسوولیت خود را شفاف سازی کنند و در این راستا گزارش‌های کلیشه‌ای ارایه ندهند.

به گزارش ایرنا صادق خلیلیان روز دوشنبه در کمیته بهره‌وری خوزستان که در محل استانداری برگزار شد بیان کرد:موضوع تدوین برنامه توسعه هفتم یکی از دستورکارهای جدی دولت است و با توجه به اهمیت امر بهره‌وری در حوزه‌های مختلف، انتظار می‌رود که مسوولان دستگاه‌های اجرایی با جدیت لازم نسبت به شفافیت جایگاه فعلی استان و همچنین چشم انداز قابل تعریف تلاش کنند.

وی ادامه‌داد: علاوه بر این، قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تاثیر مستقیمی بر اجرای سیاست‌های ارتقای بهره‌وری حوزه مسوولیت دستگاه‌های اجرایی دارد، لذا در این زمینه نیز باید از ارایه گزارش‌های کلیشه‌ای پرهیز کرد.

استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه یکی از معیارهای مهم ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌های اجرایی، انجام برنامه‌ریزی‌ لازم در راستای تحقق هدفگذاری‌ صورت گرفته در حوزه بهره‌وری است افزود: به‌همین منظور، دستگاه‌های اجرایی استان تا هفته آینده مهلت دارند تا نسبت به ارایه برنامه‌های استانی برای حرکت در مسیر سیاست‌های تعریف شده ارتقای بهره‌وری اقدام کنند.

خلیلیان اضافه‌کرد: از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان خواسته می‌شود تا بعد از این مهلت، ارزیابی‌ لازم برای اثربخش بودن برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی را در دستور کار قرار داده و این برنامه ریزی‌ها در نشست بعدی کمیته بهره‌وری (۲ هفته دیگر) مورد بررسی قرار گیرند.

وی با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی یکی از اهداف بسیار با اهمیت سیاست‌های ارتقای بهره‌وری است افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌ صورت گرفته، یک سوم رشد اقتصادی باید به واسطه بهره‌وری در کشور رقم زده شود.

استاندار خوزستان افزود: طبیعی است که تحقق چنین امری به اقدامات خاص نیاز دارد و دستگاه‌های اجرایی در چارچوب وظایف خود باید این اقدامات را درپیش گیرند.

خلیلیان با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی ایران منوط به تحقق چشم اندازهای تعریف شده در حوزه بهره‌وری است گفت: کمیت یک شاخص اساسی در این حوزه است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد و با استفاده بهینه از امکانات ، زمینه رشد اقتصادی فراهم شود.

وی با تاکید بر اینکه معیار هدفگذاری بهره‌وری در خوزستان باید میانگین کشوری تعیین شود افزود: به‌منظور تحقق چنین چشم اندازی، امکان تعریف استانداردها و فرآیندهای استانی نیز وجود دارد.

خلیلیان گفت: ارایه چنین فرآیندهایی می‌تواند باعث بروز عملکردی شاخص شود تا خوزستان به عنوان یک الگو در حوزه بهره‌وری در کشور شناخته شود.

بهره‌وری در خوزستان با شاخص‌های تعیین شده فاصله دارد

وی با بیان اینکه دلیل نبود توجه کافی به بهره‌وری در کشور بی توجهی به بهره‌وری در بخش نیروی کار و سرمایه است افزود: بررسی‌ صورت گرفته نشان می‌دهد که خوزستان با شاخص‌های تعیین شده در این بخش فاصله زیادی دارد و باید با برنامه‌های علمی نسبت به بهبود این شرایط اقدام کرد.

خلیلیان ادامه داد: برای اینکه استان و کشور به نتایج هدفگذاری شده در سیاست‌های ارتقای بهره‌وری دست پیدا کند، لازم است تا فعالیت‌ها به شکل دانش بنیان انجام شوند.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه یکی از دستگاه‌هایی که می‌تواند در حوزه بهره‌وری مورد ارزیابی قرار گیرد، سازمان جهادکشاورزی است افزود: با توجه به اینکه منابع بسیاری از آب، خاک و نهاده‌ها در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، برآورد میزان بهره‌وری محصولات تولیدی ضروری است.

وی بیان کرد: به عنوان مثال، باید مشخص شود که منابع موجود تا چه اندازه در تولید محصولات کشاورزی خوزستان نسبت به دیگر استان های کشور با بهره‌وری همراه است.

خلیلیان گفت:در صورتی که شاخص‌های بهره‌وری با جدیت بیشتری در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی مورد توجه قرار گیرد، امکان افزایش تولید محصولات فراهم می‌شود.

بهره‌وری انرژی در بخش صنعتی خوزستان نیازمند برنامه‌ریزی است

وی با اشاره به اینکه میانگین بهره‌وری نیروگاه‌های تولید برق ۳۸ تا ۴۰ درصد برآورد می‌شود گفت: این وضعیت نشان دهنده اتلاف ۶۰ درصدی منابع در بخش تولید برق است که باید از ادامه این شرایط در نیروگاه‌های برق خوزستان جلوگیری شود.

استاندار خوزستان همچنین بر اهمیت بهره‌وری در بخش صنعت به ویژه صنایع فولاد و پتروشیمی تاکید کرد.

بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی نسبت به سیاست‌های ارتقای بهره‌وری جای تاسف دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان نیز با اشاره به اینکه از بین ۹۰ دستگاه اجرایی موجود در استان تنها ۱۰ دستگاه اجرایی برنامه‌های خود برای اجرای سیاست‌های ارتقای بهره‌وری را ارایه کرده‌اند گفت: برخی از دستگاه‌های اجرایی خوزستان حتی به مکاتبات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان در راستای جمع آوری و دسته بندی اقدامات و چشم اندازها به منظور اجرای این سیاست ها، پاسخ نداده‌اند.

آقارضا فتوحی افزود: برخی از دستگاه‌ها به بهانه اینکه دنبال کننده سازمان‌های متبوع خود در سطح ملی برای اجرای سیاست های ارتقای بهره وری هستند، از ارایه پاسخ به مکاتبات استانی سرباز می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه بی توجهی به امر بهره‌وری در خوزستان جای تاسف دارد ادامه داد: استان خوزستان از ظرفیت‌های عظیم نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی، فولاد و … برخوردار است و تعریف چشم اندازهای لازم برای ارتقای بهره‌وری در خوزستان یک امر ضروری است که باید با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، هیات وزیران در جلسه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ به پیشنهاد مشترک سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ج) تبصره (۲۰) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را درخصوص “ارتقای برنامه بهره وری” تصویب کرد.

به موجب آیین نامه فوق و در اجرای جزء (۱) بند (ج) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و در راستای تحقق اهداف جدول مندرج در قانون، آن دسته از دستگاه های اجرایی متولی بخش های اقتصادی که تا پایان سال ۱۳۹۹، سیاست های ارتقای بهره وری حوزه مسوولیت خود را به سازمان ملی بهره وری ایران ارسال نکرده‌اند، مکلفند برنامه مذکور را مطابق با راهنمای اجرایی تهیه و تا یک ماه پس از ابلاغ این آیین نامه برای تایید به این سازمان ارایه کنند و سازمان مکلف است در صورت دریافت نشدن سیاست ها تا زمان مقرر، فهرست دستگاه ها را به هیات وزیران گزارش کند.

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
Notify of