• ۲۹ خرداد ۱۴۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست
  • کد خبر: 19057
  • خبرنگار : 304
  • پ

نکات تغذیه‌ای برای سلامت در شرایط جنگی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر لزوم رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط جنگی برای حفظ سلامت و دریافت مواد مغذی به میزان کافی تاکید کرد.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط جنگی فعلی اظهار کرد: در زمان جنگ، اولویت دادن به یک رژیم غذایی متعادل با کالری، پروتئین و مواد مغذی ضروری کافی برای حفظ سلامت و روحیه عمومی مردم عزیزمان بسیار مهم است.

وی افزود: بهتر است ضمن رعایت خونسردی و آرامش در تمام شرایط، به اندازه نیاز خانوار خرید مواد غذایی انجام شود و از خرید و انبار کردن بیش از اندازه مواد غذایی خودداری کنیم. خوشبختانه واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت در حال کار هستند و نگرانی خاصی بابت دسترسی به مواد غذایی ضروری در کشور وجود ندارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همه مردم تمرکز کافی بر در دسترس بودن غذاهای سالم و فاسدنشدنی داشته باشند تا در صورت تشدید اوضاع بتوانند برای تامین کالری، پروتئین و مواد مغذی کافی از آنها استفاده کنند.

شریفی ادامه داد: دسترسی به آب آشامیدنی تمیز و سالم یکی دیگر از نکات مهم تغذیه‌ای در شرایط کنونی است که بهتر است همواره مد نظر قرار گیرد. خوشبختانه تامین آب آشامیدنی سالم در تمام نقاط کشور مهیاست و نگرانی خاصی بابت این امر وجود ندارد. با این حال، توصیه می‌شود در صورت تهیه آب معدنی، بهتر است آن‌ها را در مقابل نور خورشید قرار ندهید.

وی بیان کرد: باید از مصرف کالری کافی برای حفظ سطح انرژی و جلوگیری از تحلیل عضلات، به ویژه در شرایط استرس، اطمینان حاصل شود. توصیه می‌شود انرژی مورد نیاز خود را از اقلام غذایی سالم و بی‌ضرر مثل غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌ها و حبوبات تامین کنید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: به علت شرایط فعلی در برخی موارد کاهش فعالیت بدنی و همچنین دسترسی به تمام غذاها در منزل، احتمال افزایش دریافت کالری در برخی افراد وجود دارد که این مساله می‌تواند موجب افزایش وزن و خطرات بعدی شود این در حالی است که با توجه به شرایط پیش آمده در برخی نقاط، نیاز به انرژی نسبت به روزهای معمول شاید کمی کمتر شده باشد بنابراین دریافت انرژی را متناسب با سطح فعالیت خود تنظیم کنید و از مصرف بی‌رویه کالری خودداری کنید.

وی افزود: مصرف مقادیر کافی پروتئین برای حفظ توده عضلانی ضروری است و می‌توانید پروتئین مورد نیاز بدن را از انواع پروتئین‌های حیوانی مثل تخم مرغ و گوشت‌ها یا گیاهی مانند حبوبات، سویا و آجیل‌ها تامین کنید. در صورت تشدید تنش‌ها، منابع پروتئینی فاسدنشدنی با ماندگاری بالا مانند گوشت‌های کنسروشده، حبوبات، سویا یا آجیل را در اولویت قرار دهید.

شریفی گفت: برای تامین انرژی مورد نیاز خود، منابع غذایی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان، برنج و حبوبات را انتخاب کنید. میوه‌ها و سبزیجات تازه، میان وعده‌های بسیار خوبی هستند. همچنین می‌توان از میوه‌های خشک و یا میوه‌ها و سبزیجات کنسروشده استفاده کرد.

وی افزود: بهتر است مصرف تنقلاتی مثل چیپس و پفک و نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی و همچنین غذاهای آماده و فرآوری‌شده مثل سوسیس، کالباس، پیتزا، انواع سوخاری‌ها و فست‌فودها تا جای امکان محدود شود. کالری، چربی، نمک و قند بالای موجود در بسیاری از این محصولات غذایی می‌توانند برای سلامت آسیب‌رسان باشند. بهتر است در چنین شرایطی به دریافت غذاهای سنتی، کامل، کم‌فرآوری‌شده که ارزش غذایی بیشتری دارند، تمرکز کنید.

شریفی بیان کرد: در این روزها مصرف لبنیات فراموش نشود. مصرف یک لیوان شیر کم‌چرب هنگام خواب موجب بهبود کیفیت خواب می‌شود و می‌تواند بسیار به آرامش روانی نیز کمک کند.