به گزارش خبرنگار مهر، سید حکمت اله موسوی در جمع خبرنگاران دزفول با اشاره به تسطیح حدود پنج هکتار از اراضی محوطه چغازنبیل برای احداث کارخانه قند، اظهار کرد: ۳۳۰ هکتار از حریم درجه یک چغازنبیل از طرف جهاد کشاورزی به یک فرد واگذار شده بود و سپس یک کارخانه قند در آنجا در سال ۹۷ استعلام گرفت تا بعد از تعیین محدوده احداث شود ولی میراث فرهنگی جواب منفی داد.
وی افزود: سرمایه گذار این کارخانه با وجود تلاش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، حدود پنج هکتار از اراضی را به عنوان تجهیز کارگاه تسطیح کرد و یک دیوار بتنی پیش ساخته موقتی نیز کار شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با بیان اینکه دو فقره شکوائیه علیه این شرکت در دستگاه قضائی تنظیم شده، گفت: این اراضی در حریم درجه یک چغازنبیل واقع شدهاند و براساس ضوابط قانونی تسطیح آنها، ممنوع و غیرمجاز بود.
موسوی افزود: دادگستری به استناد کارشناسیهای صورت گرفته برای سرمایه گذار منع تعقیب صادر کرد که احساس میشود نظر دادگستری بر این بوده که این اتفاق و تجهیز کارگاه تزلزلی در بنیان اثر ایجاد نکرده است؛ با این وجود دادگستری مجوز استفاده از ۳۲۰ هکتار را به آنها نداده است.
وی با تاکید بر اینکه اجازه ادامه کار به این سرمایه گذار داده نشده است، گفت: مجوز جهاد کشاورزی استفاده از ۱۰۰ هکتار برای کارخانه بود که این مجوز نیز ابطال شد.
موسوی یادآور شد: چغازنبیل یک اثر تاریخی جهانی است که باید با همکاری دوستداران این حوزه از آن حفاظت کرد.