به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت در گفتگویی در شبکه خبر گفت: سال پایانی دولت همزمان شد با اتفاقاتی نظیر تحریم که بیسابقه و کمنظیر بود. تفاوت تحریمهای گذشته با این تحریم موضوع نفت در برابر غذا بود. در تحریمهای جدید حتی اجازه فروش نفت برای تهیه غذا هم برای ما امکانپذیر نبود، حال با این فشار به ورود ویروس کرونا هم برخوردیم، اما با این تفاسیر سال پایانی باید جمعبندی کنیم. منابع دولت تقلیل پیدا کرده است و ما باید با برنامهریزی هزینههای خود را مدیریت کنیم.
نوبخت گفت: دولتهای استعمارگر و ظالم در برابر ایران قصد متوقفسازی توسعه و تولید در کشور را داشتند که خوشبختانه شکست خوردند. شما در استانها چرخش چرخ توسعه را شاهدید. ۲ میلیون اشتغال در طرحهای عمرانی وجود دارد و ما هم بهطور مداوم در حال افتتاح طرحها هستیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: ارز ۴۲۰۰تومانی را دو سال است وارد بازار کردیم و پای آن ایستادهایم، البته دولت از اخذ مابهالتفاوت ریالی ارز دولتی صرفنظر کرد تا بتواند بازار را کنترل کند.
نوبخت ادامه داد: نمیتوانیم سختیها را بهطور واضح بیان کنیم، اما در تلاشیم که شرمنده مردم نشویم. همکاران دولتی دوران سخت و غیررفاه کشور را تجربه کردهاند. شرمنده مردم هستیم که آنطور که باید طبق برنامه پیش نرفتیم.
نوبخت ادامه داد: دولت میان گود ایستاده است، در تمام موارد دولت متولی دارد بهطور مثال متولی کشاورزی، وزیر جهاد کشاورزی است و صنعت نیز متولی خود را دارد، اما بازرگانی ما هنوز نتوانسته است برای خود متولی خاصی را مشخص کند. با مجلس قبلی تاحدودی توافق کرده بودیم، اما حال این موضوع به گیرودار افتاده است.
نوبخت با اشاره به پیشبینی یک و نیم میلیون بشکه نفت در سال ۹۹ بیان کرد: پیشبینیها مشخص کرده بود که برخی از کشورها میتوانند از ما نفت خریداری کنند. طرحی را که تحت عنوان طرح گشایش اقتصادی از آن نام برده میشود هنوز بهطور رسانهای و دقیق مطرح نکردهایم و از نمایندگان مجلس هم خواستهایم که فعلاً راجع به مباحث مطرحشده در جلسات مصاحبه و اظهار نظری نداشته باشند که اذهان عمومی دچار سردرگمی شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بحث تجارت و فروش نفت میتوانستیم موفقتر باشیم. در جلسه سران قوا مواردی مطرح و برای تأیید رهبری به ایشان مراجعه شد، رهبری فرمودند “اگر سه قوه موافق باشند میتوانند اجرا کنند.”
نوبخت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه “آیا قیمت چند قلم از اقلام اساسی را میدانید؟”، گفت: خریدها در منزل توسط همسرم انجام میشود و فعلاً حضور ذهنی راجع به قیمتها ندارم، همسرم از قیمتها به بنده غُر میزند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: در استانها طرحهایی را مشخص کردهایم که از منابع دولتی به چهمیزان استفاده خواهند کرد البته چارت مصارف از تسهیلات بانکی و بخش خصوصی را هم مشخص کردهایم.
وی تأکید کرد: در بحث مسکن، ساخت مسکن محرومین با متراژ ۶۰ متر در دستور کار بود که تا کنون ۲۰ هزار کلید به محرومنشینان تحویل داده شده است، بنیاد مسکن، کمیته امداد امام خمینی(ره) و همچنین سازمان برنامه و بودجه هم برای تهیه این مسکنها در تلاش هستند. مسکن باید جایی برای زندگی باشد نه بهعنوان کالای سرمایه در نظر گرفته شود.