الناز بهروز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به نقش ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله پیشگیری از بیماریهای حاد تنفسی، در شرایط کنونی به منظور مقابله با ویروس کرونا نباید به شایعهها و اطلاعات غیر کارشناسانه در این خصوص توجه کرد.
وی افزود: مکمل ویتامین D در پیشگیری و کنترل عفونتهای حاد تنفسی مؤثر است و بیشتر در افرادی که ویتامین D سرم آنها کمتر از ۲۵ نانومول بر لیتر باشد، مشاهده میشود و تجویز آن در دوزهای بالا تأثیر کمتری دارد.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول یادآور شد: تولید ویتامین D در داخل بدن از طریق قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و یا مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای حاوی ویتامین D و نیز مصرف مکمل است.
بهروز تصریح کرد: کمبود ویتامین D در بروز بیماریهای غیر واگیردار از جمله سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و بیماریهای خود ایمنی دیده شده است.
وی افزود: در صورت مصرف نادرست و بیشازحد مجاز این ویتامین عوارضی را مانند یبوست، ضعف، خستگی، خوابآلودگی، سردرد، کاهش اشتها، پُر نوشی، خشکی دهان، طعم آهن در دهان، تهوع، تکرر ادرار، کاهش وزن و استفراغ دچار میشود.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: در مسمومیت حاد با ویتامین D باعث افزایش کلسیم خون میشود و مصرف نسبتاً بالا و طولانیمدت ویتامین D ممکن است باعث ایجاد سختی عروق شود.
بهروز عنوان کرد: ویتامین D به عنوان یک ویتامین محلول در چربی نقشهای متعددی را در بدن دارد از جمله شرکت در متابولیسم کلسیم و فسفر در سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی موردنیاز است.