داریوش بهارلویی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سه شنبه هفته جاری یک سیل در حوضه کرخه با دبی لحظهای حدود یک هزار و ۲۰۰ مترمکعب بر ثانیه رخ داده که به طور کامل در این سد کنترل و مهار شد.
وی تابآوری فعلی رودخانه کرخه را در حدود ۵۰۰ مترمکعب برثانیه بیان کرد و افزود: بنابراین هر جریان ورودی بیش از این مقدار در صورت کنترل نشدن توسط سد، می تواند موجب آبگرفتگی و سیل در برخی مناطق این حوضه شود.
بهارلویی اضافه کرد: اگرچه ابعاد و حجم این سیل در دسته بندی سیلابهای کوچک متعارف قرار میگیرد اما این اطلاع رسانی برای آگاهی عمومی از شرایط و آمادگی سدها و برنامه ریزی انجام شده، صورت میگیرد.
وی گفت: در سایر حوضه های آبی خوزستان نیز میزان ورودی آب اندکی بهبود یافته اما همچنان درمقایسه با پیشبینی اولیه، میزان ورودی آب حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب نسبت به متوسط های بلند مدت آماری کاهش دارد که این شرایط نگران کننده است.
بهارلویی ادامه داد: پیشبینی هواشناسی از وقوع بارش در اول هفته آینده خبر میدهد که امیدواریم این بارشها موثر باشد.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین گفت: هم اکنون سیاست اعمال کمبود آب در دستور کار نیست اما انتظار است کشاورزان و نیز سایر بهرهبرداران آب در رعایت اصول مصرف و تعدیل آن همکاری و کوشش کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزان بهترین مدیران در برنامهریزی کاهش آب در سطح مزرعه هستند، افزود: هرچه همکاری و همراهی در صرفهجویی آب بیشتر باشد خطر اعمال کمبود یا تنش آبی کمتر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، رابعی معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان سه شنبه هفته جاری در شورای آب و برق خوزستان اعلام کرد: میزان بارش در حوضههای آبریز خوزستان نسبت به آمار بلندمدت ۲۸ درصد کاهش و میزان ورودی آب به سدهای خوزستان نسبت به آمار بلندمدت ۱۶ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی طبق پیش بینی فصلی مرکز اقلیم شناسی، از اواخر آذر تا بهمن در غرب و جنوب غرب کاهش بارندگی نسبت به نرمال خواهیم داشت.
سازمان هواشناسی بارشهای پاییز را نرمال و بیش از نرمال پیش بینی کرده بود، به همین دلیل شورای مدیریت بحران خوزستان آماده باش سیل را از نیمه مرداد اعلام کرد تا در صورت وقوع سیلاب دستگاههای اجرایی آمادگی رویارویی با آن را داشته باشند.
سیل بهار امسال در حوضههای کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان را دچار آبگرفتگی. ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.