۶.۲ درصد از کل تولید ماهیان خاویاری کشور در استان خوزستان تولید می‌شود

کوروش میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با بیان این‌که از اوایل دهه ۸۰ مطالعات اولیه امکان‌سنجی و پتانسیل‌یابی پرورش ماهیان خاویاری در استان خوزستان آغاز شد اظهار داشت: در سال ۸۶ نخستین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان شوش به‌صورت آزمایشی شروع به فعالیت کرد.

وی افزود: در سال۹۳ نخستین واحد پرورش تجاری ماهیان خاویاری خوزستان در دزفول به بهره‌برداری رسید که از آن زمان تا پایان سال ۹۷، ۶۱۴ تن گوشت و ۳۰۰ کیلوگرم خاویار از این مزارع استحصال‌شده است.

معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات خوزستان با اشاره به عرضه ۲ هزار و ۴۰۰ تن گوشت و ۱۹۲ کیلوگرم خاویار در یک دهه گذشته در استان ادامه داد: همچنین تا سال ۹۷ موافقت اصولی احداث کارگاه‌های پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان‌های اندیمشک، شوشتر و گتوند با ظرفیت کل ۱ هزار و۵۰۰ تن گوشت و ۱۵ تن خاویار برای بخش خصوصی صادر گردیده است.

میرزایی درباره مجتمع پرورش ماهی دزفول گفت: بزرگ‌ترین مجتمع پرورش ماهیان خاویاری کشور به مساحت کل ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار و ظرفیت تولید ۲ هزار تن گوشت و ۲۰۰ تن خاویار در منطقه شوهان دزفول در سال ۹۶ کلنگ زنی شده و واگذاری مزارع آن به افراد ذیصلاح انجام و اقدامات احداث زیرساخت‌های آن انجام‌شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: مطالعات صورت گرفته توسط شرکت مهندسی مشاور این اداره کل در سند توسعه شیلات خوزستان نیز بیانگر وجود پتانسیل‌های پرورش ماهیان خاویاری در استان با استفاده از منابع آبی مثل دریاچه پشت سدها در شهرستان‌های ایذه، بهبهان، اندیمشک و مسجدسلیمان، کانال‌ها و شبکه‌های آبیاری خصوصاً در مناطق شوش و گتوند و دزفول و آب‌شور لالی و دشت بزرگ است که دارای توان تولید سالانه ۱۳ هزار و ۴۰۰ تن گوشت انواع ماهیان خاویاری هستند.

معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات خوزستان بابیان این‌که در حال حاضر ۶٫۲ درصد از کل تولید ماهیان خاویاری کشور در استان خوزستان تولید می‌شود تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در برنامه ششم توسعه، این میزان باید به ۲۲ درصد در پایان برنامه برسد که این مطلب حاکی از ظرفیت‌های استان و توجه سازمان شیلات به اولویت توسعه پرورش ماهیان خاویاری در استان خوزستان به نسبت استان‌های دیگر است.

خوزستان
پیام‌ها (0)
نوشتن پیام