شدت سیلاب اخیر غیرطبیعی بود

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در نشست تخصصی واکاوی سیلاب ۹۷-۹۸ که در سالن همایش های بین المللی بوستان در اهواز برگزار شد، گفت: نکته بسیار مهم این است که بارندگی اخیر یک بارندگی خاص بود و اگر به مدل های عددی نپردازیم صرفا در یک نگاه ساده ملاحظه می شود که در طول ۵۰ سال بارش های کشور، بارش اخیر رتبه یک را از آن خود کرده و نشان دهنده عظمت بارندگی در کل کشور است.

“محمد حاج رسولی ها” گفت: این حجم، شدت، وسعت و پراکندگی بارندگی شرایط بسیار خوبی را در کشور به وجود آورد و در خوزستان ۶۳ درصد افزایش بارندگی داشتیم.

وی تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که بارندگی ها در شرایطی تا ۳۱ فروردین در رتبه یک است که در سال قبل رتبه بسیار پایینی داشتیم. هیچ کدام از سیلاب های سالهای گذشته از سیلاب اخیر تبعیت نمی کردند و همه انتظار داشتند ابتدا اوج داشته باشد و سپس افت کند، ولی اینگونه نبود و موج ها از کرمانشاه، همدان، لرستان و سایر استان ها آورد داشت با این وجود شدت سیلاب اخیر غیرطبیعی بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان این که در خوزستان تنها در یک ماه، ۲۵ درصد یک سال آبی میزان ورود داشته ایم، اظهار کرد: هیچ یک از سیلاب هایی که تا قبل از این سیلاب رخ داده بودند با این سیلاب قابل مقایسه نبودند.

مشاور مقام عالی وزارت نیرو خاطر نشان کرد: بارشی که در نیمه اول فروردین سال جاری رخ داد، ۱۹۸ میلی متر بود و جالب اینجاست که سال گذشته ۵ میلی متر بارش داشتیم در حالی که میانگین بارش ها ۳۵ میلی متر بوده است، بنابراین متوجه می شوید بارش های امسال شرایط خاصی داشت.

حاج رسولی ها با اشاره به برگزاری نشست تخصصی واکاوی سیلاب تصریح کرد: برگزاری این نشست ها می تواند خسارات آتی را تقلیل دهد، در سال ۹۵ سیلابی به وقوع پیوست، بلافاصله چندماه بر روی آن مطالعه صورت گرفت و نظام نامه ای تدوین شد که در کنترل سیلاب اخیر مورد بهره برداری قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به کنترل دقیق خروجی سدها خاطر نشان کرد: خروجی سدهای کرخه و دز ۵ روز قبل از وقوع تا حد ممکن افزایش یافته بود و مدیریت تخلیه با وجود درگیری ۱۵ استان با سیلاب به خوبی صورت گرفت و آمارها مبین افزایش چشمگیر خروج آب از سدهای دز و کرخه در مقایسه با آمار سال گذشته است.

وی گفت: بلافاصله بعد از سیل، قانون جامع مهندسی سیل احصاء شده است تا بتوان یک انسجام قوانین در سیلاب تدوین شود تا خلاء ها در کمیته ها بررسی و چکش کاری شود امیدواریم با این اقدام مدیریت رودخانه ها بهتر و مطلوب تر صورت بگیرد.

حاج رسولی ها اذعان کرد: به دلیل اینکه ۱۰ سال درگیر خشکسالی بوده ایم و اگر آبانماه سال گذشته را در نظر بگیرید که برای تامین آب شرب شهرها مشکل داشتیم باید پذیرفت که سیل امسال ناگهانی بود. با این شرایط، اولویت های مجلس مقابله با سیلاب نبوده و با توجه به محدودیت های مالی قاعدتا اولویت ها متفاوت بودند.

وی گفت: در سال ۹۴ اهداف ترسیمی در سواحل رودخانه های کشور تهیه شده است و به عنوان کار محوری وزارت نیرو است که اقدامات تمامی استان ها به پیوست تمام نقشه ها و ۲۴۰۰ نقطه حادثه خیز به تمام ارگان ها در سال ۹۵ اعلام شده است، اما متاسفانه تاکنون قریب به ۶۰ نقطه از این تعداد به دلیل منابع محدود مالی آزاد نشده اند.

مشاور مقام عالی وزارت نیرو با بیان اینکه بخش حفاظت رودخانه ها بایستی توسط نهادهای مختلفی صورت بگیرد و همه ارگان ها در مهندسی رودخانه اثرگذار هستند، ادامه داد: کارگروه هایی به دستور ریاست محترم جمهوری تشکیل شد که در این ۱۵ کارگروه تمامی جنبه های سیلاب از مسایل اجتماعی تا ریسک و بیمه به صورت فشرده در حال انجام است.

وی با تاکید بر این که به لحاظ مهندسی در سازمان آب و برق خوزستان هیچ کاستی وجود ندارد و در زمان وقوع سیلاب جلسات به صورت شبانه روز برگزار و کار پایش صورت می گرفت تصریح کرد: خسارات سیلاب هیچ گاه صفر نیست، همزمان با ما در امریکا نیز سیلاب خسارات فراوانی پدید آورد، ولی ما امیداوریم با دستیابی به تجربیات بیشتر و بهبود ساختارها از میزان خسارات بکاهیم.

منبع:روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان
خوزستان
پیام‌ها (0)
نوشتن پیام