علیحسین شهریور در آیین معارفه و تکریم مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خوزستان که امروز (۴ اسفندماه) برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان خوشبختانه در حوزه مهارتآموزی عملکرد بسیار خوبی داشته است و در سازمان فنی و حرفهای به استان خوزستان توجه ویژهای وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: سازمان فنی و حرفهای کشور ماموریت تربیت نیروی انسانی ماهر برای ورود به بازار کار را دارد و این وظیفه را در دو بخش حاکمیتی و تصدیگری انجام میدهد که در این خصوص اولین کار تدوین استانداردهای آموزش شغلی است که این موضوع را متحول کردیم.
معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: برای افزایش جذابیت آموزش و استقبال بخش خصوصی و صنایع از آن، استانداردها به استانداردهای شایستگی تبدیل شد؛ یعنی قبلا یک شغل بود که برای آن به عنوان مثال دوره آموزشی ۹۰۰ ساعته قرار داده میشد اما اکنون تبدیل به دوره استاندارد شایستگی شده است و در آن، هر ۱۰ استاندارد ۳۰ ساعته تبدیل به یک شغل میشود و هر سه تا چهار شغل تبدیل به حرفه میشود. این تغییرات در دوره جدید انجام شده و منجر به رونق بخش خصوصی میشود.
وی افزود: کار دومی که باید انجام دهیم آموزش است و رویکرد جدید سازمان این است که این وظیفه را به بخش خصوصی محول کنیم. نماد این حرکت، اعطای مجوز سه روزه به افرادی است که وارد این حوزه میشوند. در کمتر از سه ماه بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ مجوز آموزشگاه آزاد در کشور صادر شده است پس محدودیتی برای استفاده از بخش خصوصی وجود ندارد.
شهریور گفت: سازمان فنی و حرفهای بیش از ۶۴۰ مرکز دولتی و حدود ۵ هزار و ۸۰۰ کارگاه دارد که اگر دولت اکنون نیز همه آنها را به روزرسانی کند تا پنج سال دیگر با توجه به رشد بالای تکنولوژی قابل استفاده مجدد نیستند پس باید این فرصت را به بخش خصوصی داد. تا پایان سال ۲۰۲۵، ۹۷ میلیون شغل جدید به وجود خواهد آمد اما بخش خصوصی چقدر خود را آماده کرده است؟
وی خاطرنشان کرد: وظیفه سوم سازمان، سنجش مهارت و برگزار آزمونها است که از ابتدای ۱۴۰۱ برنامه جدیدی در این خصوص داریم. بنا بر آن ۶ هزار و ۱۰۰ نفر در فاز اول برای آزمونگری ثبتنام کردهاند و آزمونگر حرفهای خواهد شد و برای هر آزمون، دو آزمونگر از بخش خصوصی و دولتی پیشبینی شده است.
معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: استان خوزستان استانی بینظیر است؛ رتبه اول نفت و گاز، رتبه دوم صنایع، یکسوم آبهای جاری کشور، دسترسی به آبهای آزاد و مهمتر از همه شبکه منظم حمل و نقل از ویژگیهای بینظیر خوزستان هستند و مهمتر از همه، وجود مردم خونگرم و سختکوش در این استان است اما اقتصاد استان خوزستان تشنه نیروی کار ماهر است.
وی بیان کرد: نمیتوان بدون مهارتآموزی در اقتصاد کشور و استان، رونق ایجاد کرد پس مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده ادارهکل فنی و حرفهای خوزستان است که خوشبختانه عملکرد نشان داده که این ادارهکل، موثر عمل کرده است.
شهریور گفت: ۵ درصد آموزشگاههای فعال کشور در خوزستان مستقر هستند و ۶.۵ درصد کارگاههای فعال نیز در خوزستان قرار دارند و در سال ۹۹ حدود ۱۴ هزار گواهینامه مهارت صادر شد. همه باید کمک کنیم که از ظرفیت مهارتآموزی استان خوزستان استفاده شود. دولت سیزدهم اهتمام ویژهای به مهارتآموزی دارد زیرا اعتقاد داریم که مهارتآموزی دستاورد اجتماعی، اقتصاد، فرهنگی دارد و بهترین خدمتی که میتوان به مرم ارائه کرد، در این حوزه است.
وی افزود: ۵۴ درصد افرادی که مجوز انتخاب رشته در کنکور داشتهاند، انصراف دادهاند که نشاندهنده این است که افراد میدانند ورود به دانشگاه و گرفتن مدرک، شغل و درآمد ایجاد نمیکند و بنابراین باید از این موضوع به درستی استفاده کرد.
معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: مدیریت یک امانت دست افراد است که باید به درستی حفظ شود. مدیریت یک دوی امدادی است و در همه جای دنیا نیز تغییرات مدیریت وجود دارد و اگر نباشد سازمان دچار فرسودگی و رکود میشود. از آقای سواعدی که بیش از ۶ سال را در این ادارهکل وقف مهارتآموزی کردند تقدیر میکنیم و برای مدیرکل جدید آقای بیتمشعلی که برنامه هایی دارند نیز آروزی موفقیت داریم.